Pakolaisten tukeminen kieltenopiskelussa ja yrittäjyydessä

Learnmera Oy Espoosta, Suomesta esittelee projektin IntegrAction – Action for socio-economic integration of refugees and asylum seekers.

IntegrAction on Erasmus+-rahoituksella tuettu projekti, jossa työskentelevät viisi organisaatiota neljästä Euroopan maasta: Learnmera Suomessa, KMOP ja IED Kreikassa ja Jobs4Refugees Saksassa, ja projektia koordinoi ANOLF Marche Italiassa.

Hanke on suunnattu maahanmuuttajille, pakolaisille ja turvapaikanhakijoille ja edistää sosiaalista ja taloudellista osallisuutta. Integraatio on saavuttanut kaksi kolmesta tavoitteestaan.

Ensimmäinen on Tool4aLLs: Digitaaliset työkalut luku- ja kielitaitoa varten. Tool4aLLs on luettelo kansallisista digitaalisista työkaluista ja välineistä lukutaidon ja kielitaidon vahvistamiseksi. Tuotos sisältää myös laajan kansallisen tutkimuksen, joka on tehty kussakin kumppanimaassa kieltenopetuksen verkkotyökaluja koskien. Tools4Alls on nyt käytettävissä projektin verkkosivustolla täällä.

Toinen on Maahanmuuttajat työmarkkinoilla, käsikirja pakolaisten ja maahanmuuttajien yrittäjyyden helpottamiseksi, jonka tarkoituksena on tukea uusia tulokkaita ymmärtämään oman yrityksen luomisen edellyttämät vaiheet. Käsikirja on perusteellisesti tutkittu ja maakohtainen jokaiselle kumppanimaalle. Sen voi ladata englanniksi projektin verkkosivustolta täältä.

Kolmas tuotos on Webdoc – Migrant Diaries -maahanmuuttajapäiväkirja. Tämä toteutetaan kurssimuodossa digitaalisena tarinankerrontakurssina maahanmuuttajien ja pakolaisten kanssa, ja tuloksena on kokoelmavideo osallistujien tuottamista digitaalisista tarinoista. Kurssi pidetään Arbis-oppilaitoksessa, Dagmarsgatan 3, 00100 Helsinki 4. ja 11. lokakuuta 2021 klo 18.30-20.00. Ilmoittautumislomake tapahtumaan voidaan täyttää täällä.

Helsingissä järjestetään tiedonlevitystapahtuma ja kulttuurikahvila projektin tähän mennessä saavutettuihin tuloksiin liittyen torstaina 23. syyskuuta 2021 klo 18.00-19.00 Apollo Street Barissa, Mannerheimintie 16, 00101 Helsinki, 25 henkilöä + lehdistö voi osallistua. Voit katsoa Facebook -tapahtuman täältä.

Vakioteksti

Learnmera

Learnmera pyrkii kehittämään innovatiivisia oppimistekniikoita tutkimalla jatkuvasti pedagogiaa ja huippuluokan oppimismekanismeja. Osallistumalla jatkuvasti avoimen lähdekoodin projekteihin, valtioiden rajat ylittävään Erasmus+-hankkeeseen ja muihin EU-hankkeisiin, jotka koskevat yleistä koulutusta, yksilöllisiä oppimistekniikoita ja kielten oppimista, Learnmera on kerännyt laajaa kokemusta eri koulutusaloista.

Lehdistöyhteyshenkilö

Barbara Winn-Hagelstam

barbara@winn-hagelstam.com

Ph 0400 747 157